Over ons

De Hectar EPS bekistingsvloer

De Hectar EPS bekistingsvloer is in 2014 bedacht door van Villa Nova Bouw. Tezamen met conStabiel is het product in relatief korte tijd ontwikkeld. Omdat beiden overtuigd waren van de grote marktpotentie is februari 2015 het octrooi op de C-vormige randkist met zijwaartse vorstrand aangevraagd.

De wens om kruipruimteloos en efficiënter te bouwen leefde al lang bij Gerrit Tadema die in 2007 Villa Nova Bouw oprichtte. Villa Nova heeft zich toegelegd op energiezuinige houtskeletbouw. Vanaf 2010 specialiseerde dit bedrijf zich in het bouwen van zeer energiezuinige passiefhuizen. De Hectarvloer moest dan ook voldoen aan de strenge eisen. Er wordt niet alleen gekeken naar een hoge isolatiewaarde, maar ook naar luchtdichtheid van de schil en het ontbreken van lineaire koudebruggen.

BINNEN ÉÉN DAG GELEGD!

BEKIJK HIER DE VIDEO >

In mei 2015 is de eerste Hectarvloer in Soesterberg gestort. Kort daarna is in oktober 2015 het product op de markt gekomen en verleende het Duitse Passivhaus Institut uit Darmstad (D) het Passiefhuis certificaat. Sinds maart 2019 worden de EPS randkisten in een matrijs gefabriceerd door Kingspan Unidek uit Gemert. De productie en logistiek is sindsdien volledig in handen van Kingspan. De engineering van elk project wordt gedaan door conStabiel Ɩ Adviseurs in Bouwtechniek uit Velp. De verkoop en werkvoorbereiding worden vanuit Rijssen door Hectar Funderingstechniek BV geregeld. Naast het leveren van de EPS bekistingsvloer kan Hectar als onderaannemer de vloeren ook leggen en storten. Sinds de marktintroductie zijn er ruim 1000 vloeren geleverd en zijn er steeds meer aannemers die definitief kiezen voor kruipruimteloos bouwen met Hectar.

 

Sinds 28 september 2021 maakt Hectar officieel onderdeel uit van Kingspan Goup. Kingspan is de wereldwijde leider in isolatie- en bouwschiloplossingen voor de bouw van hoogwaardige, koolstofarme gebouwen. Kingspan heeft meer dan 130 productielocaties in meer dan 60 landen over de hele wereld.  Het is onze missie bij te dragen aan een CO2-neutrale toekomst waarbij het welzijn van de mens en onze planeet in het middelpunt staat.