Vier duurzame woningen in Schermerhorn

Net buiten het dorp Schermerhorn in de Mijzenpolder aan de Oostmijzerdijk worden vier duurzame woningen gebouwd.  In dit prachtige gebied komen een stolp, een vrijstaande hooischuur en een dubbele schuurwoning.

 

Bij de bouw van de vier woningen in Schermerhorn staat naast ruimte en rust vooral ook duurzaamheid centraal. Goede isolatie is hierbij uiteraard zeer belangrijk. Mede hierdoor is er gekozen voor de Hectar funderingsvloer. Dit is een innovatief funderingssysteem die wordt afgestort met (staalvezel) betonmortel. De Hectar funderingsvloer bestaat uit EPS randkisten met daarbinnen EPS vloerplaten.

 

Hectar heeft de gehele funderingsvloer compleet in eigen beheer aangebracht voor Bouwbedrijf Klomp. De vloer is op heipalen gefundeerd en heeft een RC waarde van 7,2!

 

Koudebruggen vermijden is van groot belang om energieverlies te voorkomen. De Hectar EPS randkist maakt het mogelijk om de aansluiting tussen wand en vloer doorlopend te isoleren waardoor de Hectar funderingsvloer geheel koudebrug vrij is. Toepassen van de Hectar funderingsvloer kan er toe leiden dat de EPC verminderd wordt met 0,02 tot 0,04.

 

Alle vier de woningen zijn nul-op-de-meter-woning (NOM woning). Doormiddel van de zonnepanelen op het dak wordt alle op jaarbasis benodigde energie geproduceerd. Naast de energie voor het verwarmen en het koelen van het huis is de energieproductie voldoende voor het wassen, koken en de verlichting. Ook zorgt de goede isolatie van de gevel en het drievoudige glas er voor dat de woning in de winter lekker warm is en in de zomer juist lekker koel blijft en hoor je bijna geen geluid van buiten.